Een week voor de start van de competitie kregen we de kans om ons te meten met de dames van Uilenspiegel; een tegenstander die we de komende periode nog gaan tegenkomen. Vanaf de eerste minuut stonden we goed stevig in de verdediging en probeerden we alles van de voorbije trainingsdagen toe te passen in de praktijk, en met succes… Uilenspiegel heeft het niet gemakkelijk om voorbij DHCO te komen. In combinatie met een aantal snelle aanvalsacties konden we de eerste minuten een voorsprong opbouwen. We hebben dit zo lang mogelijk proberen vast te houden en mochten gaan rusten met 11-6 (ongeveer😉).

Uilenspiegel is een snelle ploeg, maar ook onze beentjes waren goed opgewarmd. We konden hun tegenaanval regelmatig afbreken én lopen zelf van 6m tot 6m. Jammer genoeg werd er wat te veel gemist, zowel door DHCO als Uilenspiegel. Hopelijk kunnen we in de toekomst al die mooie kansen goed afwerken en kunnen we toch wat tegenwind bieden tussen de ploegen in 1ste nationaal.

Door de aanhoudende stevige defense kunnen we onze voorsprong vasthouden. We eindigen met blije gezichtjes op 18-10. Laat de rest maar komen!

(Verslag: Sien Theuwis)