Eindelijk, na 6 maanden nog eens een handbalwedstrijd met inzet. En onmiddellijk een belangrijke, Eupen was namelijk vorig jaar (voor eventjes) ons zwarte beest. Onze eerste onderlinge confrontatie vorig seizoen eindigde in een zware nederlaag voor onze ploeg :( Vandaag zouden we het anders aanpakken, we gingen ons niet laten verrassen.
De eerste goede aanval in de wedstrijd kwam van Pelt, het shot strandde op de paal. (Paal en lat gaan helaas nog een niet onbelangrijke rol spelen gedurende de hele wedstrijd.) Eupen opent de score na 2 minuten, 1-0. Eventjes lijken we gelijke tred te houden maar na 9 minuten staat het 4-1. Tijd om ons te herpakken! De 3 goals achterstand kunnen we precies niet wegwerken, erger nog, na 19 minuten staan we 10-5 achter. 24e minuut 12-7. Wanneer Eupen dan een 2 minuten krijgt gaan ze zonder keepster spelen. Pelt maakt daar dankbaar gebruik van, in een spurtje van 3 minuten gaan we rusten met 12-11. Met dank aan onze keepster Ellen die haar eerste veldgoal sinds jaren maakte door snel maar precies tussen de palen te mikken en scoorde!!
Tweede helft begint goed, na 3 minuten maken we gelijk, 12-12. Daarna begint de machine wat te sputteren. Weer blijkt dat onze dames het niet gewoon zijn om met ‘plek’ (hars) te spelen, iets wat ons op verplaatsing zeker nog punten gaat kosten.
Eupen scoort vlotter dan wij en na 12 minuten staan we op de 3 punten kloof waar we helaas niet meer uit geraken. In de eindfase van de wedstrijd komen we in minuut 25, 27 en 29 nog op 2 goals verschil maar als Eupen dan telkens onmiddellijk kan tegenscoren weet je dat het kalf verdronken is. Eindstand 26-23.
We mogen echter met opgeheven hoofd de arena verlaten en ons volop concentreren op onze thuiswedstrijd volgende week tegen Waasmunster.
Hopelijk vallen de kwetsuren van Sofie en Anneleen goed mee zodat we ons volgende week weer volle bak kunnen geven.

(Verslag: Lieke Theuwissen)