Vandaag stond de match tegen de hekkensluiter van de reeks op het programma. Brussels staat verrassend laatste in de rangschikking, niemand wist wat ze van deze ploeg konden verwachten aangezien ze andere jaren betere prestaties neergezet hebben. Maar ze waren naar Overpelt gekomen om hun eerste punten binnen te halen.
Brussels start sterk aan de match en door een vierkant draaiend DHCO bouwen ze een voorsprong uit die in de 17de minuut zelfs 7 doelpunten bedraagt. Onze dames krijgen de ballen niet in netten en komen moeilijk voorbij de verdediging van de tegenstander. In het tweede deel van de eerste helft lijken we ons te herpakken en kunnen we de schade beperken en krijgen we een ruststand van 14-17 op het scorebord.
In de tweede helft weet ook Brussels de score te openen. De eerste 5 minuten slagen ze er in om weer uit te lopen tot 6 doelpunten, maar dan begint de 2de fase van onze dames beter te draaien en laten we de Brusselse doelvrouw regelmatig een draai van 180 graden maken. Het tweede deel van de tweede helft trekt DHCO de match naar zich toe en doen ze er alles aan om nog tot een gelijkspel te komen. Dit mag jammer genoeg niet zo zijn.
We sluiten de match af met 29-30 op het scorebord! En zo heeft Brussels hun eerste punten van de competitie beet. Wij weten weer waar aan te werken en hopen volgende week een betere prestatie neer te zetten.
(Verslag: Joke Flament)