Gepakt en gezakt vertrokken we vrijdagavond met onze voltallige M14-ers naar St-Truiden voor het Flanders Trophy tornooi. We reden eerst naar de ontmoetingsplaats waar we eerst nog een avondmaal kregen. Nadien gingen we naar onze slaapplaats in Hoepertingen we sliepen in het kasteel mariagarde. Daar moesten we onze bedden nog installeren en hebben we er nog een rustig spelletjesavond van gemaakt. Zaterdagmorgen klokslag 6h45 ging de wekker. Nadat iedereen was aangekleed vertrokken we richting wilderen waar we ons ontbijt kregen. Na een goed ontbijt ging het richting sporthal waar we onze eerste wedstrijd speelden.Onze vroege supporters waren intussen ook al gearriveerd. Onze eerste wedstrijd was tegen PSV eindhoven. We verloren nipt met 8-9. Nadien moesten we ons verplaatsen naar de andere sporthal waar we de rest van de wedstrijden speelden.

We speelden dit weekend tegen Nederland, Frankrijk,Belgie en Luxemburg.

DHCO- arena  7-5

DHCO-SDS 99  10-1

SDS 99-DHCO 11-6

DHCO-PSV   6-9

HC Standard-DHCO 12-10

Na een welverdiende douche stond er een kleine zoek- en wandeltocht op het programma die Ella had uitgestippeld.  En heel “toevallig” kwamen we uit bij een ijssalon. We hadden toch wel een ijsje verdiend. Nadien vertrokken we richting overpelt om voor onze dames van de eerste ploeg te supporteren. Om 19h30 vertrokken we terug richting St-Truiden want daar stond nog een avondmaaltijd te wachten. Terug aangekomen op onze slaapplaats  hebben we nog een mini party gehouden.

Zondagmorgen 6h45 werden we weer gewekt en ja de paashaas was ons niet vergeten. Na het ontbijt weer richting sporthal. Onze eerste wedstrijd wisten we dat het pittig zou worden omdat we de nederlandse grote meiden zaterdag al bezig hadden gezien. Maar we lieten ons niet kennen en begonnen stevig aan de wedstrijd. We verloren met 15-2. De andere ploeg speelden in de andere sporthal tegen de franse meiden Jarville. En eindigde in ons nadeel met 11-8. We waren goed in vorm en wonnen van St-Truiden  met 13-3. De volgende wedstrijd was terug tegen de franse meiden we zouden en moesten winnen. Door ons sterk verdedigingswerk en onze goede keeper wonnen we met 9-10. Nadien speelden we weer tegen de sterke meiden van HV HVM we verloren met 2-22. De laatste wedstrijd tegen HC Standard met al onze laatste energie begonnen we aan de wedstrijd. Onze meegereisde supporters zorgden voor de sfeer. Standard kreeg enkele onverdiende penalty’s maar door onze sterke keeper gingen ze er niet in. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Maar door ons sterk samenspel en verdedigingswerk konden ze nog moeilijk scoren. 5-5 nog enkele minuten het verlossende doelpunt werd nog gescoord door gitte in de laatste minuut. We wonnen met 6-5.

Sonja,Ella en Francine bedankt voor het geweldige en onvergetelijke weekend. En natuurlijk ook merci aan alle supporters voor de sfeer. Merci aan alle M14-ers jullie zijn toppers. DHCO one team….

(Verslag: Heidi, mama Shelsy)