Na heel wat mailverkeer en het veelvuldig uitstellen van deze wedstrijd, werd een weekje op voorhand dan toch beslist om de wedstrijd tegen Kortessem te spelen op zaterdag 3 maart. Er vielen last minute nog een zieke en een gekwetste af, maar we gingen ons best doen. Op naar Kortessem!
De wedstrijd begint goed. Met een snel spel komt DHCO al vrij snel op een voorsprong. In de 7de minuut is het al 1-6. In de verdediging is het wat zoeken en moet iedereen nog gewoon worden aan de positie en haar buurvrouwen. We blijven de voorsprong bewaken tot 8-14 in de 21ste minuut. Toch moeten we alert blijven, want Kortessem loopt goed mee terug en verdedigt sterk. Ze maken daardoor de kloof wat kleiner en op een gegeven moment staat DHCO met 4 op het plein. We gaan rusten met 13-16.
In de tweede helft blijft het gelijk op gaan. Gelukkig staat Klaartje stevig in het doel en stuurt zij de verdediging zoals het hoort. De organisatie rond de cirkel is eindelijk zoals het hoort en Kortessem kan nog maar moeilijk scoren, terwijl de benen van DHCO blijven gaan. We lopen uit tot 15-24 in de 20ste minuut en blijven scoren. Plots is het 17-28 en Liesbeth krijgt er geen genoeg van; ze scoort nog driemaal en we eindigen op 19-31. Dat wordt weer een lekker stuk cake Liesbeth ;).
Klaartje, dikke merci!!
(Verslag: Theuwis Sien)