Zondagmiddag 26 november ontvingen wij de Dames A1-jeugdploeg Gemini uit het heuvelachtige Voerendaal. Onze coach had voor aanvang van de wedstrijd gevraagd om gefocust en met inzet te spelen. “We mogen de ploeg niet onderschatten”, zei onze coach met zijn gekende blik. Na een stevige opwarming begroetten de speelsters het publiek, highfiveden wij de tegenpartij, de scheidsrechter en de coaches en werd om 13h de eerste helft van de wedstrijd op gang gefloten. Met goede inzet en veel respect voor de dames van Gemini vloerden we al heel snel de brilscore naar een 8-0 voorsprong na amper 7 minuten spelen. De powergirls M19 bleven in de eerste helft goed verdedigen en in de aanval scoorden we fraaie doelpunten. Vooral op de tegenaanval waren we snel en efficiënt. Ruststand 24-4.

De tweede helft begon moeizaam. We speelden minder aandachtig dan in de eerste helft. De motor sputterde en na dikke 5 minuten speeltijd projecteerde het scorebord nog steeds 24-4. Tijd voor een eerste time-out. Er werd door onze coach meer focus en efficiëntie gevraagd, passen verzorgen en beter positiespel innemen. Zo gezegd, zo gedaan maar toch hadden wij de grinta van de eerste helft nog niet gevonden. Na 16 minuten dus tijd voor een tweede time-out. Deze speech was nodig om van ons “one team” terug een geoliede machine te maken. En dat gebeurde ook. Het doelnet van de tegenstander trilde als het ware elke minuut en er schitterde na 60 minuten speeltijd, een overtuigende 39-8 op het scorebord.

(Verslag: Fien Geunens)